Nyheter

Här hittar du uppdateringar och nyheter från företagsforskarskolan. 

Vill du veta mera om Resurssmarta processer hittar du kontaktuppgifter under kontakt.  

Resurssmarta Processer

Stor potential för forskning kring olika lösningar för massabruk

Carolina Marion de Godoy forskar om att förbättra enhetligheten hos de fibrer som frigörs i kokaren och undersöker hur processförhållanden och trästruktur kan påverka massaframställningen. Carolina är doktorand inom Företagsforskarskolan Resurssmarta processer, där hon inom kort kommer presentera sina resultat så här långt.

Läs mer
Nyhet

Forskar för grönare massa- och pappersproduktion

Under sin uppväxt fascinerades Eashwara Raju av det stora pappersbruket i utkanten av hemstaden Komarapalayam i södra Indien. Idag arbetar han på KTH och vill som doktorand inom Företagsforskarskolan Resurssmarta processer bidra till att effektivisera och öka hållbarheten inom massa- och pappersindustrin. Eashwara djupdyker i ett rätt outforskat men viktigt processteg.

Läs mer
Resurssmarta Processer

Hallå där Linus Kron!

Linus Kron är doktorand på Chalmers inom Företagsforskarskolan Resurssmarta processer. Han forskar för en ökad förståelse av grunderna i kemi- och massatransport, i synnerhet delignifiering av lövträ. I dagarna presenterar han sin Licentiatavhandling.

Läs mer
Alumner

Forskning om avvattning öppnar möjligheter för mikrofibrillär cellulosas väg mot marknaden

Anna Hjorth är en av doktoranderna som varit engagerade i den av BioInnovation initierade Företagsforskarskolan Resurssmarta Processer. Efter fyra års forskning med fokus på avvattning i framställningen av mikrofibrillär och mikrokristallin cellulosa, disputerade hon i oktober 2023. ”Det är en förmån att få delta i en forskarskola och utbyta erfarenheter med andra i samma situation”, säger hon.

Läs mer
Resurssmarta Processer

Företagsforskarskola som ger mersmak

Jenny Sjöström är doktorand inom Företagsforskarskolan Resurssmarta processer och forskar om sambandet mellan rörelse och kemiska reaktioner när lignin ska avlägsnas i massaproduktion. Hon har nyligen presenterat sin forskning under ett så kallat halvtidsseminarium.

Läs mer
Nyhet

Transport phenomena course

Transport phenomena course, given by Tomas Vikström from Valmet, is right now on going until the late spring 2024. The aim of this course is

Läs mer